Viena

Am fost la Viena! Unde am vazut oameni urcand pe cladiri si coborand de pe ele disciplinati. M-au alergat in prima zi ca pe hotii de cai. Repede, repede, sa ajungem si la museumsquarter si la  parlament si la Rathaus (unde incepuse targul de Craciun si am baut o canutsssa de vin fiert la 3 euro :| plus 2 euro canutsssa, ca era dragutsssa si n-am mai dus-o inapoi) si la Michaelerplaz si daca tot am ajuns acolo, facem o poza si la Michaelerkirche si in fata la Hofburg pozam calutii, ca la ora aia nu mai aveai ce altceva sa mai pozezi :))) si in aceeasi zi (adica seara) am ajuns si la Stephan’s Dom.

Cand am auzit ca a doua zi vor sa o ia de la capat, cu trezire la 7 dimineata, sa fim la Schonbrunn la 9, am anuntat despartirea de grup. Pai ce, eu vreau sa merg la Zoo! Ah, nuuu, noi nu mergem la zoo, ca mie si-asa nu imi plac animalele. Ummmm ok! Eu vreau la zoo! Asa ca a doua zi, eu si perechiul meu ne-am trezit pe la 9 si ceva, ne-am dus la fruhstukul intrat in pretul camerei, am bagat in noi ca spartii si am pornit spre Schonbrunn.

Foarte frumos in Schonbrunn. Si veverita zapacita nu statea locului o clipa, dar a venit pana la picioarele noastre. Daca am fi avut ceva nuci sau alune, cu siguranta am fi prins-o in poze si ceva mai aproape. Smechera, daca a vazut ca nu scoatem nimic pentru ea, a zbughit-o imediat. 

Si am intrat la Zoo, unde am vazut un rinocer, doi vulturi, un paun albinos, maimutssici mici si zapacite, am intrat intr-o sera unde l-am tras in poza pe... tatal liliacului care a fost la mine in camera? :)))) era aproximativ de 8 ori mai mare decat liliacul meu si muuult mai... dragut? :))) chiar nu stiu cum sa spun ca era. Dar nu atat de scarbos ca ala micu’. Asaaaa.... ce am mai vazut la zoo? O bibilica verde, pesti mari, o pasare care incremenea in pozitia in care o prindeai, raflesia (eronat am crezut ca e o carnivora, dar e cea mai mare floare si miroase a carne putrezita (?) ca sa atraga mustele la polenizare), panda pitic, happy feet, foci, urangutani, alte maimutici mici, koala, gandaci, si pana am ajuns la panda cel mare, s-a dus la nani :( asa ca tre’ sa mai merg odata la Viena, sa vad panda :D

Si gata ziua. Si a venit seara, asa ca ne-am apucat sa cautam Brandauer’s Bierhaus, pentru coastele care au fost dementiale!

A treia zi a fost pentru Pandorf. L-am intrebat pe nenea de la receptie cum ajungem la Pandorf si ne-a trimis la gara de sud. Am luat tramvaiul si ne-am zgait la Viena pana am ajus la Votivkirche. Foarte frumoasa kirche. Am ajuns si la gara, unde am aflat ca trenul nu ajunge la Outlets, ca gara din Pandorf e la cativa km buni de Outlets si ca singura modalitate de a ajunge din gara este cu taxiul si dureaza cam 20 de min. Adica tzapa ordinara. Da’ las’ ca a gasit frati-miu autobuzul care duce din Viena direct la Outlets. Asa ca hai inapoi in centru, sa cautam autobuzul. Am trecut si pe langa Karlskirche si ne-am dus sa mai bem o canutsssa cu vin. La Pandorf nu am facut poze, ca numai de poze nu am avut eu timp acolo :))) cat am putut sa aleeerg! E paradisul cumparaturilor acolo! Si nici acolo nu am apucat sa intru peste tot. In 4 ore nu am reusit sa intru nici in jumatate din magazine. Nu ca as fi avut bani de toate, dar, nah, tot femeie sunt si io! Seara am ajuns din nou la Rathaus, la targul de Craciun, pentru inca o canutsssa cu vin fiert :D

Am ajuns chiar si in vreo 2 cluburi (iar fara poze). In primul ne-au condus doua punkiste. Era low-life rau de tot, plin de fum, plin de personaje, care mai de care mai interesante si mai ciudate. Avea un aer destul de periculos, acum recunosc :)) dar eu as fi stat umpic pe acolo daca ar fi fost dupa mine. :P Eh, pana la urma am ajuns in Chelsea, club normal, cu muzica normala (dincolo erau mai mult ciudatenii minimale), pe mai toate gusturile, plin de lume imbracata normal, (bine, gagicile funky, ca normalitatea la ei e foarte pe gustul meu) nimic periculos, wiesbeer la greu, am plecat pe la 4 dimineata. Asa ca ultima zi am fost foaaarte... mahmura! Nu vroiam decat sa stau undeva si sa fie eventual si liniste! Am colindat putin pe Mariahilfer strasse, am mai mancat un carnat d-ala genial cu cascaval in el, am fost la Stephan’s Dom care se afla in ghici care plaz? Ai ghicit, Stephan’s Plaz hehehe... si hai acasa.

Ce sa zic? Viena e superba. Si trebuie sa mai merg. Si mi-a placut si cu avionul. Dar tot Munchen ramane pe primul loc. Viena e pe doi. Hmmm n-am fost in Munchen la zoo. O fi zoo la Munchen? :D


Comments

Popular posts from this blog

What does Cinderella teach our children?

"De vorbă cu Oana" - dialog în versuri

#growup