Familia tradițională și valorile creștine



În ultima vreme toată lumea vorbește (pe bună dreptate) despre familia tradițională și valorile creștine. Sună foarte tare a propagandă fascistă, dar, hei, e vorba de tradiția românească! Dacă nu ești de acord cu ea, te plătește Soros și vrei să duci țara de râpă. Sau pur și simplu nu te duce capul, pentru că e la mintea cocoșului că homosexualii au o agendă prin care vor să ne fure copiii din orfelinate și, implicit, țara.

Dar hai să ne uităm mai bine la familia tradițională. Ce înseamnă familie tradițională bazată pe valori creștine? Păi după cum vor unii (nu spun cine, BOR persoană importantă) să o prezinte, e cam așa: un bărbat și o femeie (ambii virgini) se căsătoresc, apoi fac copii, își sunt fideli toată viața, se respectă și se iubesc reciproc (mă rog, femeia e supusă, nu trebuie neapărat să fie și respectată) și rămân împreună și căsătoriți până când moartea îi desparte. Hai, pe bune? Unde e familia aia, că vreau și io să o văd majoritară în statisticile din România, țara asta pe care o duc homosexualii la pierzanie, dar altfel ea e plină de valori creștine!

Și dacă tot vorbim de valori creștine, aș vrea să știu și eu exact care sunt alea. Că biblia se cam bate singură cap în cap (să nu mă pornesc pe partea asta, că nu știu când mă mai opresc). Dar, hai să le luăm pe alea de la televizor: iubește-ți aproapele (doar dacă nu e homosexual) și iubire și pace (doar dacă ești de acord cu mine) și armonie (în vocile din corul bisericii, că printre enoriași sădim doar discordie) și modestie (doar dacă nu ești popă) și cinste (tot dacă nu ești popă, că dacă ești popă, ai dezlegare). Am uitat ceva? Da, să nu preacurvești!

Și despre preacurvie ce zicea Isus? Păi să cităm din Matei 5: ”Aţi auzit că s-a zis celor din vechime: ‘Să nu preacurveşti.’ Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui. Dacă, deci, ochiul tău cel drept te face să cazi în păcat, scoate-l şi leapădă-l de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. Dacă mâna ta cea dreaptă te face să cazi în păcat, taie-o şi leapăd-o de la tine; căci este spre folosul tău să piară unul din mădularele tale şi să nu-ţi fie aruncat tot trupul în gheenă. |...| Dar Eu vă spun că oricine îşi va lăsa nevasta, în afară numai de pricină de curvie, îi dă prilej să preacurvească; şi cine va lua de nevastă pe cea lăsată de bărbat preacurveşte.” (say whaaaat?)

Conform acestor valori creștine, cam toți bărbații români ar trebui să fie chiori și ciungi. Dar bineînțeles că nu e conform tradiției să își scoată omul singur ochiul. Nu, la noi tradiția e să scoți ochiul celuilalt. Și uite așa se ceartă român cu român dacă e bine să modificăm Constituția României în condițiile în care oricum nu avem nicio lege care recunoaște căsătoria dintre persoane de același sex. Hai să ne pișăm pe ele de legi Europene, că și-așa ne doare-n cur de ele.

Citez din Constituția României, Articolul 1: „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.” Constituția României nu apără în exclusivitate drepturile heterosexualilor și/sau creștinilor, ci drepturile tuturor cetățenilor. Că în fapt nu le garantează nimeni, vedem cu ochiul liber. Referendumul ăsta e un atac la demnitatea și libera dezvoltare a personalității unor cetățeni români.

Ai impresia că homosexuali sunt doar ăia pe care i-ai văzut tu la televizor că se dau în stambă pe la parade? Ce ai zice dacă ai afla că o persoană din 10 e homosexual/lesbiană/bisexual? Societatea îi marginalizează, așa că mulți preferă să nu se știe despre ei acest lucru. Îi poți condamna? Eu nu pot. Sunt vecinii tăi, foștii colegi de școală, actualii colegi de corporație, familia ta. Da, îți garantez că ai în familia extinsă pe cineva de care habar nu ai! Psihologii (nu eu) spun că homofobia se trage din homosexualitate reprimată. Dacă te-ai enervat rău citind acest text, îmi pare rău că nu poți iubi homosexualul din tine.

Suntem un stat independent și secular. Pe bune?



Comments

Popular posts from this blog

What does Cinderella teach our children?

"De vorbă cu Oana" - dialog în versuri

#growup